Млад рогоносец заклал двойно по-възрастната си любовница от ревност

share

26-годишният Златко Костов – Мамачето се оказа убиецът на 43-годишната жена от карловското село Розино Златка Дурчева. Тялото на наръганата от ревност жена било открито случайно на съседна от дома й улица. За една нощ криминалистите разкриха жестокото убийство, а извършителят е направил пълни самопризнания.

Златко дори завел полицаите до мястото, където скрил вещите на убитата и ножа, с който я е ръгал. Двамата се скарали в събота срещу неделя вечерта заради някакъв друг любовник на шавливата 43-годишна жена. Ромът калайджия Златко Костов, с прякор Мамачето, побеснял, извадил нож и пробол в рамото беззащитната Златка. Когато тя паднала, в пристъп на ярост и ревност той продължил да я дупчи в гърба. При аутопсията били установени още 7 – 8 рани в гърба.

Тялото й било открито на сутринта от съседи. Златко Костов я оставил да лежи там, където я убил – в незастроено дворно място между две къщи, на около 100 метра от дома на Златка. Въпреки че взел и скрил личните й вещи, убиецът не направил никакъв опит да прикрие трупа или да го премести. След зверството си тръгнал и се прибрал в дома си в ромската махала на село Розино.

Ромът Златко си признал, че е убил жената, защото я ревнувал от друг неин любовник. Това не бил съпругът на жертвата, а трети мъж, казал убиецът в самопризнанията си. Вчера окръжната прокуратура в Пловдив му повдигна обвинение. Жертвата има големи дъщеря и син, а съпругът й Иван работел в Медодобивния комбинат в Пирдоп.

Водещи новини

Още новини