Разбиха канал за български проститутки, въртян от две цигански фамилии

Getty Images/Guliver
share

Канал за трафик на български момичета за германския град Бремен бе разбит от ченгетата.

През него от години са минали десетки девойки на възраст до 18 г.. те са подмамвани чрез обещанието за отлично платена работа като сервитьорки. В Плевен и в региона са арестувани петима души от две цигански фамилии, които набирали живата плът за похотливите немци. В Бремен пък е задържан сръбски гражданин с албански произход, които посредничил на нашенските цигани.

Сексът със свежа плът бил оборотен и по-скъп, разказа следовател. Ето защо албанецът непрекъснато настоявал за нови попълнения от България. Разбиването на веригата, работеща поне от 5 г., стана от съвместен българо-германски екип. Сводниците зарибявали бедни момичета от български и ромски произход. В чужбина им прибирали документите, карали ги да правят 24 часа платен секс. Превърнали ги в жертви на извращения срещу допълнително заплащане, съобщи окръжният прокурор Иво Радев, който ръководел българската група в екипа, която наброявала близо 90 души.

Всички пари, които българките заработели, им били прибирани от сутеньорите. Те обещавали накрая да купят за всяка проститутка апартамент в България, но не възнамерявали да го направят. В бизнеса с български момичета е замесен и германец, който уреждал наемането на частни квартири. Обискирани са десетки бардаци на наша и на немска територия. Откритите проститутки са настанени в социални заведения. Арестуваните българи – три жени и двама мъже, ще бъдат екстрадирани за Бремен, където ще ги съдят.
 

Водещи новини

Още новини