На Капитан Андреево спряха 13 контрабандисти на цигари

Булфото
share

Контрабандисти на тютюн за пушене се провалят 13 пъти пред митничарите на Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

През нощта на 22 срещу 23 октомври на МП “Капитан Андреево” пристига лек автомобил с българска регистрация. След анализ на риска колата е отклонена за митническа проверка и в багажа на двамата пътници от Пловдив са открити 12.500 кг тютюн за пушене. Количеството е достатъчно за свиване на 12 500 къса цигари. Стойността на неплатения акциз възлиза на 1 875 лева.

Тютюнът е бил укрит във фабрично изработени полиетиленови торби с надписи за прах за пране – тенденция, за която алармираха митническите служители по-рано същия ден. Срещу 31-годишния Х.Р. и 29-годишната Г.А е съставен акт по Закона за митниците за пренасяне тютюн над нормата от 50 грама. Двамата контрабандисти имат множество нарушения с акцизни стоки. Само за тази година мъжът има съставени 12 акта, а жената – 4.

По случая е заведено досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК, което се провежда от разследващ митнически инспектор от митница Свиленград.

Само за седмица общо 5 293 кутии цигари и 91.5 кг тютюн за пушене са задържали митническите служители на Капитан Андреево. В един от дните - 23 октомври количеството на пренасяния тютюн над нормата е 31.5 кг, задържан от преминаващи 7 пътници. В този ден митническите служители са съставили и 14 акта за контрабанда на 1331 кутии цигари, от български граждани, пътуващи от Турция за България.

Водещи новини

Още новини