Съпруг счупил гръбнака на жена си, изхвърлил я от терасата

share

56-годишната Антонина Абрашева – бизнесконсултант на две украински фирми за недвижими имоти с представителства в Бургас, е настанена в тежко състояние в МБАЛ-Бургас – счупен е гръбначният й стълб, има и други наранявания по тялото й.

Според съседи на сем.Абрашеви от бл.16, вх.А на ул.“Преображенска“ в град Средец разследване няма.

Трагедията е от нощта на сряда срещу четвъртък, твърдят комшиите, които настояват да останат анонимни, защото Георги Абрашев – на 59 г., бил агресивен – особено, когато бил пиян. Бил як и неуправляем, пише Бесове.

Семейството живеело сравнително заможно. Наоколо в квартала са все фамилии на бивши металурзи, настанени във ведомствени жилища, повечето са съкратени или пенсионери. Абрашев също бил бивш служител от близкия металургичен комбинат в Дебелт. Антонина била известна в Средец. Тя е дългогодишната главна счетоводителка на МТС-то – коректна, високообразована и умна рускиня. От известно време бизнесът й с недвижимите имоти в Бургас потръгнал, но това не й пречело да остане вежлива и мила с всички от блока. Целият град я познава като почтен човек.

От уста на уста в малкото градче се носи мълвата, че още от ранния следобед развоят на събитията подсказвал накъде ще тръгнат нещата. Абрашев и приятелят му Стоян Янакиев първо започнали да пият пред магазина в махалата, а вечерта се преместили малко по-надолу, в кръчмата.

„Видяхме го, че беше страшно пиян, вдигаха толкова голяма врява, че разбудиха децата към полунощ, когато двамата се прибираха в блока. Янакиев е от съседния „Б“ вход“, свидетелстват хората наоколо. „Всички наизскачахме по балконите и излязохме после на стълбищата във вход А, защото се чу страшна тупордия – сякаш се срива блокът“, разказват комшиите. Видели, че пияният и свръхдебел Абрашев се е търкулил по стълбите и не можел да стане. Мъже от третия етаж го вдигнали на крака, а Антонина започнала да го моли да престане да притеснява хората и да се прибере мирно у дома. Какво е станало в антрето в апартамента им обаче е неясно, минути след това всички били в потрес. Откъм задната страна на 4-етажния блок видели върху струпани за огрев дърва тялото наАнтонина. Тя стенела от болка и викала за помощ.

„Докато дойде линейката не смеехме да я помръднем, защото мислехме, че е наранено не само тялото, но и главата й“, разказват съседите и настояват да огласим случая, тъй като втори ден не виждали присъствие на полиция и се опасяват, че истината може да остане скрита. Нещо повече – вчера и днес предиобед в апартамента на Абрашев влизал на два пъти един от най-близките му приятели – бивш полицай. Възможно било той с връзките си в местния полицейски участък да потули трагедията.

„Нищо не съм направил, нещастен случай е, Антонина се наведе през балкона, защото любимата ни бяла котка изчезна и тя просто искаше да види дали не е долу. Качи се на един стол и се провеси надолу – без да иска падна“, казал бившият металург.

Водещи новини

Още новини