Разкриха нарколаборатория във Велико Търново

share

Лаборатория за отглеждане на канабис разкриха полицейски служители от Павликени и Велико Търново. Задържани са двама мъже и са иззети повече от 700 грама канабис, съобщават от полицията.

Специализираната полицейска операция е по линия „Противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества”. Униформените са действали по предварително получен сигнал в РУП-Павликени. Претърсили са имот в с. Вишовград, ползван от 69-годишен мъж, известен като Долара, осъждан в Испания за притежание на наркотици, а на територията на България има съдебни регистрации за кражби. В жилището му са установени и иззети десет саксии със засадени в тях растения канабис, с различна височина и тегло на листната маса 355 грама.

Съвместно със служители от Областната дирекция на полицията е претърсено и жилище в с. Михалци, поддържано от 53-годишен мъж, с когото Долара работел в съдружие.

В две от стаите на къщата полицейските служители се натъкнали на цяла лаборатория за отглеждане на канабис. В работен режим са заварени три луминисцентни лампи; два таймера за време, свързани към лампите; три рефлектора; пръскало, служещо за поливане и два трансформатора, 54 саксии със засадени в тях растения канабис с различна височина и тегло на листната маса 366 грама. При последващо претърсване в имот в Павликени, обитаван от 53-годишния мъж, са намерени и иззети още саморъчно свита цигара, пълна с канабис и изсъхнало стебло с цвят, листа, семена и дръжка с дължина 10 см, което също реагира на канабис.

Отгледаните наркотични вещества са били предназначени за продажба във ВУЗ-ове и училища на територията на Великотърновска област.

Водещи новини

Още новини