Семейство се оплака: Съседите ни насъскват питбула си срещу нас, нахлуха вкъщи!

Кадър - Нова телевизия
share

Семейство с малки деца твърди, че питбул е нахлул в дома им, след като е насъскан от стопанина си. Инцидентът е от преди седмица в плевенско село Рибен. Потърпевшите смятат, че МВР покровителства хората, извършили този акт и не разследва случая.

Потърпевшият Зинко твърди, че напрежението започнало още през май. „На 5 май в селската кръчма едни момчета дойдоха при мен, да се заяждат, да ме обиждат. Не го взех на сериозно. Но оттогава започнаха заплахите”, разказа Зинко в ефира на Нова телевизия.

Така се стигнало до 29 септември, когато сутринта съпругата на Зинко – Миглена, чула шум навън и го събудила.

Питбул без намордник нападна жена и уби кучето ѝ на метри от училище

„Станах и ги чух. Отворих вратата и ги видях. Те пуснаха питбула срещу мен. Аз затворих вратата, а те започнаха с метални тръби да удрят, за да влязат. Преди да ги усетим, са се опитвали с щанга да разбият вратата и да влязат”, разказа Зинко.

Вратата му е разбита, а кучето се спуснало в стаята, в която била съпругата му и двете му деца – на 2 г. и на 40 дни бебе.

„Видях питбула, взех децата в ръце, разкрещях се и кучето излезе”, разказа Миглена.

Семейството веднага се обажда на 112, идва и полиция. Подадена е жалба и до прокуратурата в Плевен.

„Оттогава досега няма никой привикан, разпитан, задържан”, каза Зинко. Започнали обаче заплахи от мъж, който се заканвал да събере много хора и да ги нападне.

От МВР и прокуратурата казаха, че по случая се работи сериозно, има разпитани свидетели. Очаква се да бъде образувано досъдебно производство.

 

Водещи новини

Още новини