Специализирана полицейска операция Габровско

pixabay
share

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение се провежда на територията на област Габрово. Началото беше дадено тази сутрин на участък от пътя Габрово – Дряново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Габрово. 

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от ОД на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Национална агенция за приходите (НАП). Акции текат и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъществява се и засилен контрол над водачите на товарни автомобили, автобуси, на двуколесни и триколесни моторни превозни средства, както и над водачите на велосипеди.

Служителите на ИА "Автомобилна администрация“ следят за времето за управление и почивки от страна на водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари, техническа изправност на пътните превозни средства, нередовни документи на водачите, превозното средство и превозваните товари. Контрол от страна на служителите от Агенция "Митници" се осъществява за превоза на стоки и товари. Служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) проверяват за нарушения на габаритите, претоварване и нарушения, засягащи пътни такси. НАП осъществяват контрол на товарни автомобили на 3,5 тона за превоз на стоки и товари с висок товарен риск.

Специализираната полицейска операция ще продължи през целия ден, посочиха от полицията в Габрово, пише БТА.

Солени глоби за висока скорост в Сливен

Припомняме, че при последната съвместна операция бяха проверени 78 моторни превозни средства (МПС) и 81 шофьори. От общия брой МПС са проверени 11 товарни автомобила. Установени са седем нарушения. Връчени са 11 електронни фиша.

Водещи новини

Още новини