Шокиращ инцидент с парапланерист на плажа в Бургас

pixabay
share

Парапланерист се е приземил опасно на Северния плаж на Бургас - между Baywatch bar и спасителен пост №9 на 1 септември, около 14 часа.

Маневрата била неумела и "кацането" се осъществило над главите на десетки плажуващи, твърди в сигнал до Общинския съвет на Бургас гражданин.

Писмото му е входирано в деловодството на местния парламент на 2 септември. 

"Парапланеристът премина на 1,5 метра над плажуващите и чадърите и след 10-ина метра се приземи, падайки върху хората, а въжетата се оплетоха между чадърите. Тъй като нямаше пострадали, никой от присъстващите не му потърси сметка защо застрашава живота и здравето на почиващите. С подаването на този сигнал ми се иска да се установи как се регламентира практикуването на този спорт", пише той и задава следните въпроси:

Безопасно ли е?

Кой отговаря за реда, сигурността и безопасността?

Заплаща ли се на общината ползването на стартовата площадка и на концесионера – кацането, защото това е търговска дейност?

Гражданинът отбелязва, че няма табели, предупреждаващи за подобна опасност и посочва, че след негова справка ставало ясно, че полетите се извършват от Fly Academy.

Флагман.бг разговаря с концесионера на Северния плаж в Бургас Симеон Цветков, който е категоричен, че не е издавал разрешение за "кацане" на плажа, нито е определял зони, които могат да се използват за тази цел.

Жена се потроши при скок с парашут край Ихтиман

"Ние нямаме контрол и не контролираме въздушното пространство над плажа. Никога не сме провеждали разговори с тях и нямаме никакви отношения“, каза Симеон Цветков за Флагман.

Водещи новини

Още новини