50-годишен мъж е загиналият при катастрофата край Плевен

Bulphoto
share

Мъж на 50 години е загиналият при вчерашната тежка катастрофа на пътя Плевен - София при село Горни Дъбник. За това съобщават днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен, предава БТА. 

Припомняме, че сигналът за пътния инцидент е постъпил вчера в 13:51 часа. Заради катастрофата за няколко часа бе затворен за движение главният път.

При огледа на местопроизшествието е установено, че водачът на товарен автомобил, 31-годишен, при движение в посока към Плевен, при неустановени обстоятелства, е изгубил контрол над управлението.

На десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение. Шофьорът на движещия се по пътното платно друг товарен автомобил - на 57 години, в опит да избегне удара, рязко е навлязъл в лентата за насрещно движение. Там е блъснал челно лек автомобил. На място е загинал шофьорът на леката кола – 50-годишен.

Трупът му е приведен за аутопсия в Катедрата по съдебна медицина в Плевен.

Пострадал е и 31-годишният водач на единия товарен автомобил. Той е транспортиран до болница "Д-р Георги Странски" в Плевен. Там е диагностициран с фрактури на множество прешлени. Настанен е за лечение, без опасност за живота.

Тежко произшествие в Плевенско: Мъж загина на място след катастрофа между два ТИР-а и кола

Водачите на камионите са проверени с техническо средство за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни, допълват от полицията.

Съдействие на местопроизшествието е оказано от екип на пожарната служба в Плевен. По случая е сезира Районната прокуратура в Плевен, образувано е досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини