Пуснаха от ареста жената, задържана след пожара в дома за възрастни хора в Банкя

Pixabay
share

Освободена от ареста е жената, задържана за срок до 24 часа след пожара в нерегламентиран дом за стари хора в Банкя, съобщиха за БТА от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Във връзка с инцидента от 14 август, при който един човек загина, а трима пострадаха, е образувано досъдебно производство.

"Материалите, които има от предходните проверки на другите институции ще бъдат приобщени към разследването. Има няколко проверки от агенцията по приходите и други институции в държавата", каза вътрешният министър Калин Стоянов в коментар за случая.

Продължава разследването на пожара в старчески дом в Банкя

Обектът в Банкя, в който човек загина при пожар, работи без лиценз, съобщиха преди дни от Министерството на труда и социалната политика. Това е установено при проверка на Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ), извършена в края на юни 2024 г. по сигнал на друга администрация. Поради отказ за предоставяне на информация, проверката е извършена със съдействието на Столичната дирекция на вътрешните работи. При нея е установено, че в обекта пребивават 11 души със здравословни проблеми.

Водещи новини

Още новини