Локализиран е пожарът в село Априлци

Булфото
share

Локализиран е пожарът в пазарджишкото село Априлци, няма опасност за селата Щърково и Елшица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към момента се потушават локални огнища в зоната на горския фонд, като общата засегната площ  е около 2300 декара - 1300 декара са горски насаждения, останалото е земеделски площи, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР- Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Огнеборците са работили цяла нощ, за да овладеят огъня. На място са били дежурни седем противожарни автомобила с 36 огнеборци, подкрепени от техни колеги от Пловдив,  доброволци, лесничеи и представители на местната власт, добавя говорителят, предава БТА.

Продължава потушаването на отделни огнища в горския масив до пълното изгасяне на огъня. Няма опасност за населените места в периметъра на пожара.

Вчера около 14:00 часа пожарът тръгна в горските масиви на село Априлци. 

Шефът на пожарната Александър Джартов с подробности за пожарите в страната

Големият пожар край Харманли е овладян, съобщиха тази сутрин от общинската администрация в града. Има обаче ново огнище в Хасковско в смесена гора край селата Криво поле и Малък извор. 

Заради ситуацията с пожарите в страната се очаква днес служебният министър-председател Димитър Главчев да свика Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Водещи новини

Още новини