МВР: 981 огнеборци с 332 пожарни коли се борят с огнищата из страната

  • 18 юли 2024 22:59

  • 380
  • 2
МВР: 981 огнеборци с 332 пожарни коли се борят с огнищата из страната
© Bulphoto (архив)

Общо 981 пожарникари и 332 пожарни автомобила са участвали през последното денонощие в локализирането и ликвидирането на различните огнища. Овладени са пожарите край Харманли и село Отец Паисиенво, съобщиха от МВР.

Благодарение на намесата на пожарникарите е спасена от пламъците вилната зона край Харманли. На двама огнеборци, пострадали по време на работа, е оказана медицински помощ. Те отново са се върнали на терен, за да гасят огъня.

Пожарът, разразил се в ямболското село Воден, се насочи към село Крайново. Евакуирани са хора. На място пристигна главният секретар на МВР - главен комисар Димитър Кангалждиев. Там той се запозна с предприетите действия за ограничаване на огъня и разговаря с местното население.

Двама огнеборци пострадаха при пожара край Харманли

Към момента няма данни за пострадали. На терен са 120 военни, пожарни автомобили и булдозери. В гасенето на огъня се е включил и един хеликоптер.

"Фактът, че няма жертви и пострадали, говори, че е адекватна реакцията на всички хора, които са били на терен", заяви по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов за пожара в село Воден.

Стоянов, заедно със служебния пример Димитър Главчев и социалния министър Ивайло Иванов, посетиха село Отец Паисиево, едно от най-засегнатите от пожарите.

По-късно вечерта служебният премиер посети отново опожереното село Воден, като крайната му цел е село Крайново, където в момента огнеборците се борят с огнищата.

"Казват, че селото гори. Отиваме, за да видим с очите си, какво се случва там. Дано в село воден ситуацията да се е успокоила. Нямам информация огънят да е минал през границата ни с Турция, но искам да благодаря на колегите от южната ни съседка за оказаната подкрепа", коментира Главчев и посочи, че за пострадалите от пожарите в село Воден ще бъде осигурена помощ. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
380 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.18 | 23:13

2
Повечето огнища са на места с фатувалтици

2024.07.18 | 23:12

1
Така е в шенген, така е в еврозоната, така е в нато, ес

Добави коментар

Водещи новини