Шефът на пожарната Александър Джартов с подробности за пожарите в страната

  • 19 юли 2024 07:27

  • 477
  • 3
Шефът на пожарната Александър Джартов с подробности за пожарите в страната
© Булфото

Всички села, изложени на потенциална опасност от огън, са защитени от наши екипи. Това заяви в ефира на Нова телевизия главен комисар Александър Джартов, директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Пожарът се разразява за части от секундата, когато задуха вятър. Скоростта е висока, температурата е висока. Ако няма вятър, тогава се работи активно и се спира пожарът. Ако има вятър, има опасност и за жителите, и за екипите ни”, поясни той.

Продължава борбата с пожарите в страната

За село Крайново той увери: „Няма опасност. Има съсредоточени екипи, за да атакуваме, ако се възобнови огънят. Има 10 изгорели къщи.”

„Срещу огнената стихия не може да има политика и политически въпроси. Не сме имали проблем с водоснабдяването. Ток обаче нямаше във Воден. Така е засегната и системата за предупреждаване. Пожарникарите пуснали сирените на автомобилите си и тези на полицията, за да предупредят хората”, каза още главен комисар Джартов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
477 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.19 | 08:44

3
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

2024.07.19 | 08:32

2
Абе защо гори само където има турци?

2024.07.19 | 07:46

1
Хванете подпалвачите.!Пожарите са умишлени!

Добави коментар

Водещи новини