Фиш заради пропадане в дупка

Кадър - Нова телевизия
share

Шофьор, който разби колата си на пътя за Равно поле. Полицаите му написаха и акт за несъобразена скорост, защото спукал гума в дълбока дупка на участък в ремонт. Не стига че водачът разби и картера на колата си, което му струва солена сума за ремонт, но получи и солена глоба с наказателно постановление. Мъжът, който е платил всички данъци и застраховки на колата си, но и ще плаща, че не е видял и една дупка, през която бил минал с несъобразена скорост, информира Нова телевизия.

„Получих наказателно постановление. Мотивът, посочен в него е, че „водачът не е избрал скоростта на движение съобразно атмосферните условия, релефа, условията на видимост, интензивността на движение и други обстоятелства, за да спрат пред предвидимо препятствие или създадена опасност за движението”, заяви в ефира на „Здравей, България” потърпевшият шофьор Марио Кръстев.

„Наложена ми е и глоба от 200 лева, защото съм влязъл в дупка. Крайно време е да се спре това безумие – изрядни граждани да си губят времето, да си чупят колите и да им се вдига застраховката”, подчерта той. И добави, че ще обжалва наказателнто постановление. 

Общо 6250 са установените нарушения на пътя в Шуменско през май

Адвокатът му Силвия Петкова посочи, че „нашата полиция чете тази разпоредба на Закона за движение по пътищата само в  първата ѝ част, а именно, че трябва да съобрази скоростта си с определени обстоятелства”. „Но тази разпоредба има и една втора част, която посочва целта на съобразяване на скоростта, за да може водачът да спре пред предвидимо препятствие. Тоест според така написаното наказателно постановление излиза, че държавата смята лошата инфраструктура за лошо препятствие. А тя не може и не бива да бъде предвидимо препятствие”, категоричен е защитникът.

Водещи новини

Още новини