Тежка катастрофа със загинал и шестима ранени в Търговищко

Булфото
share

Мъж на 65 години е загинал във верижна катастрофа край с. Ястребино, община Антоново, шофьорите и техни спътници са със сериозни наранявания. Това съобщиха за БТА от дежурната част на пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). 

Пътнотранспортното произшествие възниква между камион и лек автомобил, като сигнал за него е получен минути преди 13 часа в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Търговище.  

Причините за инцидента се изясняват. Към момента е установено, че лек автомобил със софийска регистрация, управляван от 42-годишна жена от Варна, пътуваща от София за Варна по неизяснени досега причини е навлязла в насрещното движение. Вследствие се удря в товарен бус с прикачено ремарке.

Катастрофа на пътя Русе-Велико Търново, движението е затворено

В резултат на удара на място загива возещ се на предната дясна седалка в лекия автомобил мъж на 65 г. Возеща се на задна седалка млада жена на възраст под 20 години е била със сериозни наранявания и с опасност за живота. 

Със сериозни наранявания са и двамата шофьори, както и возещи се в товарния автомобил двама мъже и една жена, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Всички ранени са били своевременно приведени за лечение в областната болница в Търговище, допълниха от ведомството.

Изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище д-р Иван Светулков каза БТА, че към момента състоянието на пострадалите при инцидента вече е стабилизирано, с изключение на младата жена от лекия автомобил. По негови думи е било уговорено тя да бъде транспортирана до Велико Търново, откъдето да я вземе медицински хеликоптер. Преценката на екипа на хеликоптера е била, че не е за полет по въздуха и е оставена за лечение в реанимация във Великотърновска болница. Състоянието ѝ е критично.

По информация на ОДМВР - Търговище и на двамата водачи са взети кръвни проби за установяване на употреба на алкохол или наркотични вещества. Резултатите от изследванията все още не са готови. 

Водещи новини

Още новини