Закопчаха обявен за общодържавно издирване след кражба в Русе

share

Полицията задържа обявен за общодържавно издирване и още двама мъже с множество криминални присъди след кражба в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.

35-годишен русенец, обявен за ОДИ поради влязла в сила присъда, която не е приведена в изпълнение, поради неустановено местонахождение на лицето, няколко дни се крие в покрайнините на града.

В края на миналата седмица в ОДМВР – Русе е получен сигнал, че Н.Г. след почти двегодишна неизвестност е забелязан в града и русенските криминалисти започнали активни издирвателни действия.

На 19-ти август през нощта Н.Г. е забелязан в междублокови пространства на кв.”Здравец - Изток”, а по-късно и до гаражите до бул.”България”, където полицейски служители чуват шум от разбиване на метална врата. Предприети са заградителни мероприятия, при които е установена огъната метална врата на гараж, от който е извършена кражба. В близост е забелязан лек автомобил „Фолксваген-Голф” с русенска регистрация. При опит на служителите да спрат за проверка автомобила водачът не спира на подадения със стоп-палка сигнал и с висока скорост се оттегля по бул. „България”. Предприето е преследване и по - късно автомобила е намерен изоставен в кв. „Средна кула”. Установен е водачът В.А., който заедно с Н.Г. се укрива.

В близост до мястото на извършване на кражбата в ранните часове на 20-ти август е задържан А.С. при опит да прибере част от откраднатото.

При извършено претърсване в дом в близост до изоставения автомобил са намерени укрити откраднатите инструменти, ударно пробивни машини и заваръчен апарат с бутилка.

Няколко дни служители на Първо и Второ РУ „Полиция” в Русе издирват в местностите около града и кв.Средна кула двама от крадците. На помощ се отзовава и екип на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе с термовизионна камера и уреди за нощно виждане.
На 20-ти вечерта, при опит да бъдат проверени пътниците в таксиметров автомобил в района на кв. „Долапите”, след кратко преследване е задържан В.А., а Н.Г. успява да се укрие в гориста местност до ж.п. линията. Повече от 30 полицейски служители претърсват безуспешно района цяла нощ. Заградителните мероприятия продължават и през следващото денонощие, когато на 21-ви вечерта Н.Г. се натъква на един от поставените постове до ж.п. линията Русе – Горна Оряховица.
При извършените огледи и претърсвания са иззети множество следи и веществени доказателства, по част от които са назначени експертизи.
Установени са достатъчно данни, уличаващи тримата рецидивисти в извършването на кражбата, повдигнато им е обвинение за извършеното престъпление, наложена им е мярка „Задържане под стража” за срок от 72 часа.
 

Водещи новини

Още новини