Даниела Марчева, магистрат с шокиращи разкрития за заплахите от убития Божанов

Кадър - Нова телевизия
share

Даниела Марчева е член на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Тя е участвала в изслушването на двамата съдии, които твърдят, че са били изнудвани и заплашвани от покойния вече Мартин Божанов-Нотариуса. Тя посочи, че за 20-годишната си кариера не се е сблъсквала с толкова немислимо поведение, предаде Нова телевизия.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 287

„Заплахите към колегите присъстват включително в открити съдебни заседания, които са публични и се записват. За мен беше шокиращо. Това чувство на безнаказаност – да заплашваш съдии по време на съдебни заседания, пред други хора, е немислимо поведение”, коментира Марчева. 

Имената на двамата съдии, които са се оплакали пред ВСС, са Цветко Лазаров и Владислава Цариградска. 

Цветлин Йовчев: Убийството на Нотариуса е поръчково

Всичките прояви бяха недопустими. Той заплашваше съдии, ползваше посланици, каза още тя. 

Запитана защо нищо не се е случвало след тези заплахи, тя отговори, че е сезирала съдийската колегия. "Ние можем да сезираме други органи, сезирали сме Висшия адвокатски съвет, но това предложение не можа да събере мнозинство. Изпрати ли сме сигнали до главния прокурор и до МВР. Би следвало всички сигнали, по които са образувани проверки, трябва да приключат по някакъв начин", обясни още Марчева. 

По думите ѝ ако има подобен клуб и магистрати в него, то трябва да се направи проверка и ако има такива - да си понесат отговорността. 

 

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 287

Водещи новини

Още новини