Закопчаха швед за буйство на летището, в болницата и хотела

share

Шведски турист е задържан в МВР за буйство на летището, болницата и хотела, съобщиха от ОДМВР в Бургас. В неделя около 16.00 ч. в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от граждани за хулиганстващ мъж в района пред МБАЛ – Бургас.

Установено е, че това е шведският гражданин – Р.Т., 25-годишен, пристигнал в България на 11 август като организиран турист с туристическа агенция "Томас Кук". Мъжът е бил настанен в курортен комплекс Слънчев бряг в хотел "Кубан".

Р.Т. е задържан за срок до 24 часа, като въз основа на съставения му акт за хулиганските действия, състав на Бургаски районен съд му е наложил вчера административно наказание "задържане в поделение на МВР" за срок от 3 денонощия.

Туристът Р.Т. беше задържан от служителите на Районно управление "Полиция" - Несебър на 17 август около 17.30 ч., тъй като буйстваше на крайбрежна алея до хотел "Бел вю" в Слънчев бряг и чупеше стъклата на павилион. Р.Т. бе освободен на следващия ден в 9.50 ч. и съпроводен до автобуса на туристическата агенция, осъществяваща трансфера на туристи от курортен комплекс Слънчев бряг до Летище - Бургас. При качването в автобуса, след разговор с представителя на туроператора, без видими причини Р.Т. започнал да се държи неадекватно и да буйства, което наложило използването на физическа сила спрямо него. Предвид поведението на шведа, представителят на агенцията отказал да го качи в автобуса, който потеглил към Летище - Бургас.

По настояване на Р.Т. и с оглед недопускане на други нарушения на обществения ред, същият е транспортиран до Летище - Бургас за своевременното му чекиране за полета на авиокомпания "Малмьо Авиешън" в 12.10 ч. за шведския град Малмьо. В предвид неадекватното състояние на Р.Т. е поискано съдействие на дежурния екип на медицинска служба към Летище – Бургас, които преценили, че шведът не е в състояние да пътува и е опасен за полета, като е препоръчано лечение в здравно заведение. С екип на Центъра за спешна медицинска помощ Р.Т. е транспортирано до МБАЛ - Бургас, където е приет за преглед и лечение - взета му е кръв за химичен анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества. След напускане на бургаската аболница на 19 август в следобедните часове шведът отново е проявил хулигански действия, като в резултат на съдебното решение е задържан за три денонощия.

Водещи новини

Още новини