Стрелецът от Сандански бил пиян и дрогиран

Булфото
share

Иван Чангов, прострелял снощи полицай в Сандански, е собственик на заведение в Петрич, съобщи заместник-директорът на Областната дирекция на МВР-Благоевград Бойко Дункин.

Според Дункин в случая става дума за опит за убийство. Чангов не е криминално проявен, взета му е кръвна експертиза, за да се установи дали е употребил алкохол или наркотици въпросната вечер. По думите на Бойко Дункин поведението му е било явно неадекватно.

Той разказа, че инцидентът е станал по следния начин: двама полицаи от Сандански, които не били на работа, седейки на кафе в района на пешеходната зона виждат, че сред хората се движи автомобил. Те са сигнализирали на свои колеги за това, при което по-късно, на друго място автомобилът е спрян за проверка.

Предложено е на шофьора – Иван Чангов да му бъде написан фиш, той отказва, при което му се съставя акт. Чангов е откаран в полицейското управление, от където получава копие на акта. Въпросните двама полицаи се подписват на него като свидетели. Чангов ги вижда, изважда пистолет и прострелва един от тях – Ивайло Баладжанов.

Раната е в областта на шията, в близост до сънната артерия. В същото време друг полицай издава предупредителен изстрел, но Чангов прострелва и него, този път в областта на корема. Според Дункин действията на стрелеца са породени от това, че той е бил възмутен от съставянето на акт.

„Ако той обаче се беше съгласил да получи фиш, щеше да бъде глобен само 30 лева. По случая освен проверка на прокуратурата се извършва и вътрешна проверка”, посочи Дункин.

Водещи новини

Още новини