Спипаха фалшификатори на документи

share

Барети прекъснаха дейността на канал за фалшиви документи.  В рамките на 24 часа са задържани двама мъже и срещу тях са образувани досъдебни производства. Полицаите в София са работили по информация за мъж, който изготвял ментетата. След като установили самоличността му – Д.Й. на 50 години, регистриран в полицията за аналогични престъпления и за унищожаване на чужда собственост и вече осъждан, разследващите изяснили и ролята му в престъпната схема.

Той набирал клиенти и осигурявал поръчки за изготвянето на фалшивите документи. Палитрата от фалшификатите била от лични карти, паспорти и книжки до дипломи за завършено образование и удостоверения за професионална квалификация. В хода на оперативните действия антимафиотите влезли и в следите на другия тарикат – А.А. на 39 години, който всъщност изпълнявал поръчките.

Операцията е реализирана след постъпила допълнителна информация, че Д.Й. ще посети А.А., за да получи вече готови фалшификати. Така в момент на предаване на фалшиво свидетелство за управление на МПС двамата са задържани. Последвало претърсване на автомобилите и адресите, обитавани от лицата. В дома на А.А. са намерени и иззети два принтера, ламинатори, преса, фолио с различен формат, 76 печата на различни институции, голям брой лични карти и свидетелства за управление на МПС - ползвани като бланки за изготвянето на неистински документи. Открити са 3 флашки, съдържащи предпечатна подготовка за изготвянето на дипломи, преносим компютър с файлове с номера на банкови сметки и ПИН-кодове от различни държави.
 

Водещи новини

Още новини