Мъж налита на полицаи с лопата

share

Системен нарушител на правилата за движение замахнал с лопата срещу полицаи в Търговищко и ги заплашил с уволнение, за да не му пишат акт.

39-годишният софиянец Б. М. бил бесен, че само преди няколко дни същите униформени му взели книжката, която той упорито не предавал.

Сблъсъкът, довел до арест, станал към 20 ч в събота близо до търговищкото село Бистра. Там патрул попаднал на автомобила "Сеат Ибиса" със софийска регистрация. Полицаите разпознали мъжа, чиято книжка прибрали неотдавна, тъй като установили в системата на МВР, че тя би трябвало да му е отнета през 2010 г. в София. Мъжът обаче не я предал на органите на реда и продължавал да си я ползва, докато попаднал на търговищките полицаи.

Когато КАТ го засякъл отново, той изпаднал в ярост и започнал да заплашва служителите, които се канели да му пишат акт. В гнева си той извадил лопата от багажника и тръгнал срещу полицаите да ги бие. Те обаче го обезвредили пред очите на жена му и му щракнали белезници.

Срещу него е образувано производство за възпрепятстване на проверка и оказана съпротива на органите на реда. За тези провинения законът предвиждал лишаване от свобода до 6 години, казаха от Дирекцията на МВР в Търговище, пише Труд.

Водещи новини

Още новини