Старец даде 4550 лева и злато на мним служител към обществено осигуряване

share

Възрастен мъж даде голяма сума пари и златни накити на мним служител към обществено осигуряване в Ямбол.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. В Районно управление “Полиция” – Ямбол вчера е постъпило заявление от 83-годишен жител на града, за това че на 9 юли на ул. „Г.С. Раковски” е бил въведен в заблуждение и е предал на непознато лице сумата от 4550 лева и златни накити.

По данни на потърпевшия непознатият се е представил за служител към обществено осигуряване и му обещал бърза възвръщаемост на вложените средства, чрез увеличение на пенсията. Едва по-късно възрастният мъж разбрал че е измамен и сигнализирал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ "Полиция"-Ямбол.

Полицията призовава гражданите да не се доверяват на "сляпо”, при подобни случаи незабавно да потърсят връзка с полицейските служби на тел. 112. Един телефонен разговор на спешния телефон няма да забави помощта или сделката, но може да ги предпази от измама. Измамниците са изключително дръзки, находчиви и комбинативни. Те използват различни сценарии, като се представят за близки, роднини или различни служебни лица (лекари, социални, прокурори, полицаи, застрахователи и др.). Подбират жертвите си главно сред хората от третата възраст, като разчитат на тяхната наивност, доброта и отзивчивост.

Водещи новини

Още новини