Спецакция се извършва на територията на Видинска област

Getty Images
share

Специализирана полицейска операция се извършва на територията на Видинска област, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. Мащабната полицейска операция е стартирала сутринта в 6:00 часа и ще продължи 48 часа. 

Служители на Районно управление - Кула проверяват постъпили сигнали за купуване на гласове. Криминалисти са извършили претърсвания на два частни адреса в Кула. Работата на разследващите продължава в рамките на образуваните по случаите две досъдебни производства, уточняват от пресцентъра на ОДМВР.

Към 16:00 ч. са задържани двама извършители на кражби и са образувани три досъдебни производства и една предварителна проверка. 40-годишен криминално проявен видинчанин е задържан за кражба на множество инструменти от строителен магазин в града. 59-годишна жена е задържана за кражба на портмоне от друг търговски обект във Видин.

Комплексната операция е за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и за предотвратяване и разкриване на престъпления против политическите права на гражданите. В акцията участват служители от криминална, икономическа, териториална, охранителна и пътна полиция, включени са екипи на жандармерията. Служителите на МВР осъществяват контролна дейност на териториите на трите районни управления - Видин, Белоградчик и Кула, допълват от пресцентъра. Засилено е полицейското присъствие във видинския кв. “Нов път”, в селата Арчар и Медовница. Полицията извършва активни превантивни и контролни действия - проверка на моторни превозни средства, търговски обекти, криминален контингент.

Спецоперация в Русенско

Териториалният обхват на полицейските действия ще се променя в зависимост от актуалната оперативна обстановка в област Видин.

По-рано днес от МВР съобщиха, че на територията на цялата страна е започнала специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и корпоративния вот, която ще продължи до края на изборния ден.  Тази сутрин на територията на Областна дирекция  на МВР - Бургас започна акция срещу битовата престъпност и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, фирми, търгуващи с дърва за огрев и други. Задържан е един човек в Сунгурларе след полицейски действия по сигнал за незаконен дърводобив, лихварска дейност и корупционни практики при търгове за дърводобив.  Полицейска акция тече и в Благоевград, като предстоят такива и в други населени места, уточниха по-рано от МВР.

Водещи новини

Още новини