Демби вдигнал мерника на Баретата, Мамата и Рашо

share

Димитър Вучев-Демби е изпитвал патологична омраза и е искал да затрие враговете си Златомир Иванов-Баретата, дясната му ръка Антон Савов-Тони Мамата и Мартин Станков-Рашо. По време на делото в Софийски градски съд бяха прочетени показанията на Димитър Йоновски, свидетел по делото срещу Тони Мамата, пише Монитор.

Той заедно с Росен Петров-Животното, Добрин Синигеров - Голямата Муна и Генчо Романски-Радо са обвинени в участие в престъпна група за разпространение на наркотици.

Четири пъти в лични срещи Демби е привиквал Йоневски, два пъти му давал оръжие - калашник и сгъваема пушка, за да бъде осъществен планът му за отстрелване на враговете, разказал още пред съдия свидетелят.

Той обаче все му отказвал и затова се стигнало до преки заплахи, че Дамби ще го убие, ще унищожи семейството му, а на съпругата му казали, че трябва да платят глоба от 20 хиляди лева. Наложи се в съда да бъдат прочетени тези показания по искане на подсъдимите и по причина, че Йоневски не е в страната. Според справка от МВР свидетелят е обявен за издирване и има данни, че през април м.г. е преминал границата ни към в посока Сърбия през ГКПП-Кулата. През ноември м.г. обаче друг свидетел Мартин Мирчев пък получи "амнезия" и се отказа от показанията си срещу групата на Тони Мамата. Той се оправда първо, че не помни, а след това, че го е страх.

“Нищо не е вярно. Страхувах се за бъдещето си, защото ме заплашваха със затвор. Казаха ми, че съм прецакан”, заяви Мирчев. Той обаче така и не успя да обясни на съда кое от казаното е измислил той, щом не е вярно и кое са му диктували.

Водещи новини

Още новини