Тони Мамата и Животното влизат в затвора

  • 03 декември 2013 07:17

  • 3394
  • 0
Тони Мамата и Животното влизат в затвора
©

Сециализираният наказателен съд постанови присъди срещу четирима души за участие в престъпна група, съобщиха от пресцентъра на съда, предава 24 часа.

Подсъдимият Антон А. Савов - Тони Мамата, известен като дясната ръка на Златко Баретата, е признат за виновен в това, че:

За периода от неустановена дата през 2004 г., до 06.02.2009 г., в гр. София, е участвал в организирана престъпна група - структурирано трайно сдружение на повече от три лица, ръководено от З. И., съставено с цел да върши съгласувано в страната престъпления, за които е предвидено наказание „лишаване свобода" повече от три години, и чрез които се цели да се набави имотна облага, като групата е създадена с цел да върши престъпления. Съдът го осъжда на наказание в размер на 5 години и 6  месеца „лишаване от свобода", което да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, при първоначален строг режим.

За извършено престъпление от Антон Савов - участие в организираната престъпна група от неустановена дата на 2003г., до неустановена дата на 2004 г., съдът го оправдава по повдигнатото му обвинение в този смисъл.

Той е признат за невинен в това, че:

За периода от 06.02.2009 г. до 08.02.2011 г., в гр.София, е ръководил организирана престъпна група - структурирано трайно сдружение на повече от три лица, съставено с цел да върши съгласувано в страната престъпления, за които е предвидено наказание „лишаване от свобода"повече от три години, като групата е създадена с користна цел.

Съдът признава подсъдимия Росен Петров - Животното, за виновен в това, че за периода от неустановена дата през 2004г., до 06.02.2009г., в гр. София, е участвал в организирана престъпна група - структурирано трайно сдружение на повече от три лица, ръководено от З. И., съставено с цел да върши съгласувано в страната престъпления, за които е предвидено наказание „лишаване свобода" повече от три години, и чрез които се цели да се набави имотна облага. Съдът го осъжда на наказание в размер на 5  години и 6 месеца „лишаване от свобода", което следва да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, при първоначален строг режим.

Относно повдигнатото обвинение на Р. В. П. за участие в организираната престъпна група от неустановена дата на 2003г., до неустановена дата на 2004г, както и за времето от 06.02.2009г., до 09.06.2010г., съдът го оправдава по така повдигнатото му обвинение.

Подсъдимият Г. Б. Р. (Ради) е признат за виновен в това, че за периода от неустановена дата през 2004г., до 06.02.2009г., в гр. София, е участвал в организирана престъпна група - структурирано трайно сдружение на повече от три лица, ръководено от З. И., съставено с цел да върши съгласувано в страната престъпления, за които е предвидено наказание „лишаване свобода" повече от три години, и чрез които се цели да се набави имотна облага. Наложено му е наказание в размер на 3 години „лишаване от свобода", чието изпълнение, на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от 5 години, като подсъдимият Г. Б. Р. е признат за невинен да е участвал в организираната престъпна група от неустановена дата на 2003г., до неустановена дата 2004г., както и за времето 06.02.2009г., до 10.08.2010г., поради което е оправдаван по повдигнатото му обвинение в този смисъл.

Съдът признава подсъдимия Д. С. С. (Голямата Муна) за виновен в това, че за периода от неустановена дата през 2004г., до 06.02.2009г., в гр. София, е участвал в организирана престъпна група - структурирано трайно сдружение на повече от три лица, ръководено от З. И., съставено с цел да върши съгласувано в страната престъпления, за които е предвидено наказание „лишаване свобода" повече от три години, и чрез които се цели да се набави имотна облага. Съдът го осъжда на 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода", което следва да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим, като го признава за невинен да е участвал в организираната престъпна група от неустановена дата на 2003г., до неустановена дата на 2004г., както и от 06.02.2009г., до 24.03.2010г, поради което го оправдава по така повдигнатото му обвинение.

На основание чл. 68, ал. 1 от НК съдът привежда в изпълнение наказание на Д. С. С., постановено по наказателно дело на Районен съд гр. Поморие, с което на основание чл. 325, ал. 1 от НК, на подсъдимия Д. С. С. е наложено наказание в размер на 6 (шест) месеца „лишаване от свобода". Така приведеното наказание следва да бъде търпяно отделно от наказанието „лишаване от свобода", постановено по настоящата присъда, при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен специализиран наказателен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3394 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини