Задържаха рецидивист след поредната му кражба в София

Булфото
share

Столични полицаи задържаха рецидивист малко след поредната му кражба, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази сутрин около 2.30 часа служители на отдел „Сигнално-охранителна техника“ при СДВР получили сигнал за задействана аларма от търговски обект в квартал „Овча Купел”. Незабавно се отзовал намиращият се в района патрул и повикал подкрепление. Приближавайки към адреса, полицаи забелязали срещу тях движещ се автомобил със загасени светлини. Колата „Рено Меган” със софийска регистрация била спряна за проверка. В нея пътували К.К на 18 години и И.И. на 29 години, и двамата от София. Пристигналият автопатрул на Шесто РУП установил, че И.И. е с латексови ръкавици, качулка и държал метална щанга.

При извършения му обиск полицаите открили и 200 лева. В хода на разследването било установено, че К.К. трябвало да закара И.И. до обекта и да го изчака в колата, докато той осъществи престъпните си намерения и след това да се оттеглят. Намерената при обиска сума били наличните средства, оставени в магазина. И.И. е криминално проявен, с множество регистрации за подобни престъпления, съвсем наскоро изтърпял осъдителна присъда по едно от тях.

След изтичане на 24-часовата мярка „задържане под стража“ на И.И. е повдигнато обвинение по чл.195 от НК и му е наложена 72-часова мярка. К К. е разпитан в качеството на свидетел, след което е освободен.

Образувано е досъдебно производство и работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

Водещи новини

Още новини