Ромски клан разкости полицейски имот

bulphoto (архив)
share

Крадци разкостиха имот, стопанисван от полицейския участък в Симеоновград. По случая са задържани двама мъже и жена. Те са в ареста за 24 часа, съобщават от ОДМВР-Хасково.

Ромски клан атакувал сградата на бившия Ловен дом в неделя след полунощ. къртили стените и измъкнали медните жици на електрическата инсталация. Сръчните неканени гости изнесли всички мебели и уреди. Свалили прозорците, дограмите и вратите заедно с касите им. Накрая пъргав младеж се покатерил на покрива и смъкнал сателитната антена. После групата се оттеглила към домовете си. Там дървесината била нацепена за подпалки, а железарията била предадена в пункт за вторични суровини, допълва "Марица".

Къща в Казанлък се разграбва и защо институциите са безсилни

"Някогашната ловна хижа се стопанисва от години от МВР. Тя се намира на изхода от Симеоновград за Гълъбово. Преди да я вземат полицаите, имотът беше и кучкарник и запустя. После сградата беше стегната, но за съжаление сега ѝ разказаха играта", споделят жители на града.

Тумбата, атакувала сградата, се заселила преди време в същия район.

"В тоя клан има много бивши пандизчии, даже и жени", уточниха симеоновградчани.

Понеже бившият Ловен дом нямал жива охрана и СОТ, поразията лъснала на следващия ден.

"Тогава в града се изсипаха всички местни полицаи и колегите им от районното управление в Харманли, под чието подчинение е тукашния участък", разказаха очевидци. 

Били проведени доста беседи с участници в обира, като трима от най-дейните били прибрани за денонощие. Днес все още продължаваше и описването на щетите.

 

Водещи новини

Още новини