Гриша Ганчев плашил с убийство шефа на НАП

булфото
share

Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев заплашил със смърт директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов, съобщиха от прокуратурата.

Според събраните до момента доказателства, Гриша Ганчев е ръководил престъпната структура, за която на 11 май 2012 г. бяха привлечени като участници общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев.

Гриша Ганчев е обвинен и за отправена закана за убийство спрямо директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов. Спрямо Ганчев е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 500 000 лева. Мярката е съобразена от наблюдаващия прокурор със здравословното и имотното състояние на обвиняемия. Наложена му е забрана да напуска страната.

На 23 май 2012 година Специализираният апелативен съд остави окончателно в ареста сина на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев - Данаил и останалите четирима, заловени при акция „Захар". Според разследващите те са участвали в банда за данъчни измами, ощетила държавата с над 200 000 лв. през февруари и март.

По време на разследването е станало ясно, че фирмата на Гриша Ганчев "Литекс Комерс" е регистрирала 350 хил. лв. ДДС за май. Това обаче не промени решението на магистратите, които оставиха задържаните в ареста за постоянно, основавайки се на записаните със специални разузнавателни средства телефонни разговори между Ганчев-младши, Димитров и Милко Талев. Престъпната група бе разбита на 10 май 2012 година при специализирана операция.

Водещи новини

Още новини