Екшън: Полицаи хванаха двама да бъркат дрога, "химиците" ги нападнаха

Булфото (архив)
share

Незаконна лаборатория за производство на синтетична дрога е открита от криминалисти на ОДМВР - Плевен, съобщиха от полицията. 

Операцията за противодействие на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотици на територията на Плевен, е проведена през вчерашния ден. В рамките на полицейските действия е извършено претърсване в жилище в плевенския квартал „Мара Денчева“. В момент на приготвяне на наркотици били установени двама мъже - 38-годишен плевенчанин и 36-годишен от Червен бряг.

Разбиха модерна лаборатория за марихуана за 500 бона в Ловешко

Виждайки униформените, по-младият започнал да замеря с предмети и да залива служителите с течност с остър мирис, оказал яростна съпротива при задържането, което наложило използването на белезници и стоп патрон. Заради получените повърхностни рани, му е оказана медицинска помощ.

В апартамента криминалистите открили и иззели прекурсори и материали, пластмасово шише с тъмна мътна течност, стъклено бурканче, три пликчета и две пластмасови кутии, съдържащи бяло кристалообразно вещество,  други две кутии -  с червено прахообразно вещество и с гранули, хартиен свитък със суха зелена тревиста маса, черен найлонов плик с пет блистера, електронна везна, седем пластмасови бутилки с прозрачна течност, стъклена колба с полепнало по стените бяло вещество, сгъваем нож, два мобилни телефона. Предстоят експертизи.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Плевен, разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК.

Водещи новини

Още новини