Разбиха модерна лаборатория за марихуана за 500 бона в Ловешко

  • 26 февруари 2021 12:27

  • 1188
  • 1
Разбиха модерна лаборатория за марихуана за 500 бона в Ловешко
© Прокуратура на РБ

Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Задържани са трима мъже, на които ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция от Главна дирекция "Национална полиция". Тя се е помещавала в луксозен имот на територията на селото, в близост до местното училище.

Гешев се закани за борба с престъпленията с наркотици

Открити са високо технологични съоръжения за производство, с цел разпространение на марихуана, в една от постройките са намерени около 1000 растения в процес на производство. Съседни постройки са били подготвени за разширяване на това производство. Намерено е и голямо количество сухо вещество, открито във фризер с вместимост 300 литра в една от постройките, готово за разпространение, заяви още Вълков.

Заместник-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Калин Ленков поясни, че сигналът за модерната нарколаборатория е постъпил преди два месеца. На 25 февруари, късно вечерта, е проведена специализирана полицейска операция в резултат, на която са установени и задържани на място тримата мъже.

По думите му стойността на откритата продукция, която ще бъде иззета, е над 500 хиляди лева.

Валентин Вълков каза още, че съоръженията в нарколабораторията се оценяват по първоначална преценка между 500 хиляди и един милион лева, а голяма част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1188 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stephaniea20

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­и­­ж­­­т­­­е­­­ ­­м­­о­­я­­­т­­­а­ ­­­т­­­и­й­­­н­­ ­­­п­у­т­­­к­­­а­ ­­-­­ ­­­W­­­W­­­W­­.­B­G­­1­­­7­.­C­L­­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини