Убийството в Мездра тъне в мистерия. Дядото на детето нищи защо никой не е помогнал на внука му

Кадър бТВ
share

Дядото на убитото в Мездра 8-годишно момче е убеден, че има опит за прикриване на престъплението. Тома Томов иска по-задълбочено разследване. Настоява и за среща с главния прокурор Иван Гешев, защото имало друга версия за случилото, която иска да му сподели.

„Злият дух в това семейство е майката. В разговори с приятели след случая разбрах, че тя командва. Трябва да се установят телефонните разговори в този период и какви указания са давани“, каза Тома Томов.

Дядото на намереното мъртво дете в Мездра с няколко въпроса към Прокуратурата

Опечаленият дядо насочи вниманието и към това, че бащата на другото дете се занимава с бракониерство и редовно ходи на лов. По думите на Томов не е ясно дали двете момчета са били сами преди трагичния инцидент.

„Не знаех, че този човек (бащата на другото дете, бел. ред.) има арсенал от оръжия. Ще попътам окръжния прокурор дали оръжията са намерени, защото аз имам информация, че са дали възможност на семейството да се укрие арсеналът от оръжия“, коментира пред БТВ дядото.

Голяма загадка остава и това защо на простреляното дете не е оказана първа помощ, а е било намерено изоставено на пътя.

„Ако случаят беше класически – дете деца си играят, едното прострелва другото, най-добрият вариант щеше да бъде, ако се обадят в полицията и се опитат да дадат първа помощ. До тук деянието не е толкова зловещо, но последващите действия са нечовешки. Да се изкара детето навън, да се стимулират други неща, за да се прикрият следите...“, заяви Тома Томов.

Водещи новини

Още новини