Закопчаха педофил, блудствал с братчета (обновена)

share

63-годишен британски гражданин е задържан тази сутрин във Велико Търново за блудство с две деца – братчета на 10 и 11 години.

Мъжът е открит от полицаите в дома си с едното от децата. 

Британският гражданин е със статут на постоянно пребиваващ чужденец в страната. Пребивава в България от около две години и живее във Велико Търново.

След няколкоседмично разследване на криминалистите е установено, че блудствените действия са извършвани с две братчета – на 10 и 11 години, като тези сексуални извращения са извършвани в жилището му във Велико Търново. За тази дейност британският гражданин е заплащал на родителите.

„Определено може да се твърди, че това е извършвано със знанията и съгласието на родителите и е била източник на доходи”, каза пред Фокус комисар Живко Коцев.  „Плащал им е разноски за ток, за покупки за храна и задължения към трети лица. В хода на разследването сме установили, че им е закупил и недвижим имот заради услугата, която му е предоставяна”, заяви още комисарят.

За случая са уведомени социалните служби.

Престъплението е абсолютно недопустимо и цинично като посегателство върху малолетни лица. Към момента няма данни чужденецът да е използвал и други деца за извращенията си. 

Британският гражданин е задържан с полицейска мярка за 24 часа, като ще се работи за взимане на мярка за неотклонение от 72 часа и впоследствие – постоянна мярка за неотклонение. Продължават процесуалните действия за документиране и доказване на престъпната дейност.
 

Водещи новини

Още новини