ТИР помете 11 коли в Айтос, жена изгоря в един от автомобилите

pixabay
share

Товарен автомобил помете 11 коли и един микробус в тежка катастрофа в Айтос. Една жена загина има пострадали. 

Инцидентът е станала около 12:40 ч. по пътя от град Руен към кръговото кръстовище в града.

Челна катастрофа между кола и камион затвори частично пътя Хасково - Кърджали

Камионът, който е с бургаска регистрация, е управляван от 50-годишен мъж от Несебър. След като е ударил колите, които най-вероятно са изчаквали на светофар, товарният автомобил е спрял в крайпътна ограда, съобщават от полицията в Бургас, съобщи БТВ.

Вследствие на удара един от автомобилите се е запалил, а 28-годишна жена от Търговище, която е пътувала в него, е загинала. Има и пострадали, които са откарани в болницата в Бургас. Все още няма информация за състоянието им.

На място има полицейски екипи и служители на пожарната. Извършва се оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

В кръвта на водача е открит наркотик. Проба с техническо средство е отчела наличие на метаамфетамин, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който бе на мястото на катастрофата.

"Предстои да бъдат назначени автотехническа, съдебно-медицинска и други експертизи, прецизиране на правната квалификация на деянието, повдигане и предявяване на обвинение", каза прокурор Чинев.

Това най-вероятно ще стане в утрешния ден, а държавното обвинение ще поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение на шофьора - "задържане под стража". Вероятната причина за катастрофата е висока скорост. Това не е първият инцидент на това място.

Двама от ранените с в реанимация с тежки трамви, съобщиха от УМБАЛ Бургас.

От години местни жители настояват товарните автомобили да не минават през града.

Водещи новини

Още новини