Мъжът, причинил жестоката катастрофа в Айтос, остава в ареста

  • 14 септември 2020 15:27

  • 2245
  • 4
Мъжът, причинил жестоката катастрофа в Айтос, остава в ареста
© bulphoto

Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста шофьорът Кольо от Несебър, причинил катастрофата в Айтос. След тежкия инцидент от 11 септември обвиняемият бе приет за лечение в болница, но днес се яви в съда при гледането на мярката за неотклонение. Мъжът бе задържан за срок от 72 часа, но прокуратурата поиска постоянното му задържане.

В съдебната зала по-рано днес стана ясно, че в документите на 51-годишният шофьор, който в петък блъсна 12 коли в Айтос, е открит амфетамин. При инцидента загина млада жена, шестима други бяха ранени. Новината съобщи в съдебна зала окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Откритият наркотик е изпратен за изследване във ВМА.

72-часов арест за дрогирания шофьор, причинил тежката катастрофа край Айтос

Държавното обвинение настоява за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража". Тестът за наркотици показа, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на метамфетамини.

"Обвиняемият е знаел, че поема управление и то на тежкотоварна машина след употреба на наркотични вещества, което показва, че той е склонен да показва правовия ред, коментира прокурор Чинев. Иванов правил и други нарушения на правилата за движение по пътищата.

Според защитата най-вероятна причина за пътния инцидент е отказ на спирачките на ТИР-а. Адвокатите на Иванов твърдят, че по свидетелски показания тежката машина се е движела с около 40 км/ч. Дали това е така ще стане ясно след като бъде готова назначената автотехническа експертиза.

Обвиняемият заяви в съда, че няма намерение да се укрива, тъй като имал дъщеря, която трябвало да изучи.

Очаква се съдът да се произнесе.

Последвайте канала на

Novini.bg
2245 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.09.14 | 19:42

4
А Тук в BG, ..родния съд пази циганите убийци, и ги пуска на свобода да продължават да убиват, крадат и извършват грабежи на слаби и възрастни хора. Срам пред Европа..
Шофьор на камион в Германия

2020.09.14 | 16:18

1
Тук дават веднага 5 години затвор и книжката за 10 отнемане. На 5ия ден е осъден
Металург

2020.09.14 | 18:47

3
Какви 5 години,бе?Трябва най-малко 25!

2020.09.14 | 16:41

2
Бaси шибaния цигaнин

Добави коментар

Водещи новини