Пожарът край Сливен продължава да гори, военен хеликоптер ще помага за гасенето му

Министерство на отбраната
share

Все още не е потушен пожарът край Сливен, който избухна вчера следобед.

Към момента гори боровата гора над селата Селиминово и Малко Чочовен. Днес в гасенето се включва и тежка армейска техника, която ще прави просеки за овладяване на огъня.

Пожарът в Сливенско все още не е овладян

Това съобщи пред журналисти главен инспектор Андрей Алексиев, от пожарната в Сливен, цитиран от БТА. По думите му обстановката е по-спокойна спрямо снощи. Изгорели са около 60 дка борови насаждения и над 200 дка сухи треви и храсти. Не са ясни причините за възникването на пожара.

Гората по пътя към стрелбище "Батмиш", западно от Сливен, горя в събота следобед. Пожарът обхвана борове. В гасенете се включиха и доброволци от Туристическото дружество "Стоте войводи" в Сливен.

Хеликоптер Ми -17 от състава на Военновъздушните сили излетя в 16.35 ч. днес, 30 август, от авиобаза Крумово, за да окаже помощ в гасенето на горския пожар, възникнал в района на село Селиминово, област Сливен, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Тричленният екипаж има задача да облива горските масиви от въздуха, като използва системата за борба с пожари „bambi bucket“, с която е оборудван вертолетът.

Командир на екипа е майор Борислав Тасков, втори пилот – капитан Димитър Танански, а борден техник – офицерски кандидат Георги Петров.

 

Водещи новини

Още новини