Закопчаха наркодилър в момент на сделка

share

Дилър на наркотици е задържан в момент на осъществяване на сделка в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Преди броени дни криминалисти от сектор „Наркотици“ към СДВР достигнали до информация за мъж, занимаващ се с наркоразпространение на по-големи количества упойващи вещества. В хода на разследването била установена неговата самоличност и автомобилът, с който се придвижвал – „Мазда 6” със софийска регистрация. 27-годишният М.Н. живеел в кв. „Хиподрума”, но обитавал и ателие в кв. „Банишора”, констатирали разследващите. Операцията по задържането на пласьора на дрога била проведена на паркинга пред болнично заведение в кв. „Разсадника”. М.Н. бил заловен в автомобила си в момент на осъществяване на сделка с непълнолетен купувач. Двамата, както и 19-годишната приятелка на М.Н., която също била в колата, били отведени в столичната дирекция.

При претърсване на леката колата, под волана били открити саморъчно направени разфасовки с кръгла форма с амфетамин – около 20 грама, както и два фаса от саморъчно свити цигари с марихуана, мобилни телефони и други вещи. У купувача пък били намерени три мобилни телефона и 150 лева.

Криминалисти извършили проверка в стопанисваното от М.Н. ателие. Оттам били конфискувани скритите в гардероб и бюро голям брой пликове с амфетамин, изсушена марихуана и семена канабис. Иззети са и празни пликове със следи от амфетамин и електронна везна. Експерти установили точното количество на иззетата дрога - 260 грама марихуана и около 420 грама амфетамин.

М.Н. е задържан в за срок до 24 часа. 19-годишното момиче е разпитано и освободено. След снемане на обяснение в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая непълнолетният е предаден на родителите.
По случая се води досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини