МВР министърът: Запалиха телефона ни със сигнали за Божков

Булфото (архив)
share

МВР и Прокуратурата непрекъснато получават обаждания на горещия телефон, разкрит за сигнали срещу организираната престъпна група, ръководена от обвиняемия бизнесмен Васил Божков, разкри министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Непрекъснато звънят хора. Колегите анализират и проверяват сигналите“, коментира той.

Всеки, който притежава информация, съотносима към разкриването на престъпната дейност, може да подаде сигнал на телефони 02 982 8998 и 02 9828590. Припомняме ви, че за това призоваха Прокуратурата и МВР преди дни. Анонимността на всички се гарантира.

 

Прокуратурата започна да разследва Божков за убийства, принуди и изнасилвания

 

Телефоните бяха открити след като собственикът на Efbet Цветомир Найденов обяви в свое интервю, че Васил Божков е един от най-големите серийни изнасилвачи в България, като е изнасилил стотици жени, включително и непълнолетни. Според Найденов има множество жалби подадени от жени, насилени от Божков, които незнайно защо са потулени.  Найденов призова също така да се разследват и покушенията срещу Манол Велев, Йордан Димов и Тони Наумов.

 

Цветомир Найденов: Васил Божков е сериен изнасилвач! Насилил е стотици жени, включително и малолетни

 
Васил Божков бе арестуван в Обединените арабски емирства. Няколко дни по-късно информацията се потвърди.   Заедно с бизнесмена бяха задържани и избягалите с него висши мениджъри във фирмата му Георги Попов и управителят на "Еврофутбол" Александър Тумпаров (член на надзора на "Левски"). В момента страната ни подготвя документи за екстрадиция.

 

Официално: Васил Божков, Георги Попов и Александър Тумпаров са лицата задържани в ОАЕ

Водещи новини

Още новини