МВР: Грабежите са извършени спонтанно

  • 16 февруари 2020 20:17

  • 839
  • 3
МВР: Грабежите са извършени спонтанно
© Булфото (архив)

Няма нищо общо между случаите на въоръжени нападения в банкови клонове, магазини и други обекти, станали само за една седмица. Това увери вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

"Да не говорим за серия обири, това е така нареченият грабеж с използване на сила, заплаха и принуда", подчерта той, цитиан от Канал 3. По думите му има зачестили случаи, но той не би ги определил като серия.

Младен Маринов със спешни мерки след поредния банков обир в столицата

"Между случаите няма нищо общо и най-вероятно са от такива извършители, които спонтанно са решили да извършат такова престъпление", обясни още вътрешният министър.

"Нямa връзкa мeжду двaтa бaнкoви oбирa, кoитo cтaнaхa в пocлeднитe дни в Coфия, обаче може дa ce прeдлoжи, чe eдин и cъщи e извършитeлят нa двa oт oбиритe - тoзи oт ceгa и тoзи oт минaлaтa гoдинa", заяви преди дни дирeктoрът нa CДВР Гeoрги Хaджиeв нa брифинг прeд журнaлиcти.

За една седмица в страната станаха шест такива нападения. Бяха ограбени два банкови клона в София, обменно бюро в Шумен, пункт за плащане на сметки във Враца, денонощен магазин в столицата и бензиностанция в Стара Загора.

Нов обир на банка в София

Засега беше задържан само един от извършителите - най-малкият син на скулптора Георги Чапкънов, който дължал пари, има проблеми с наркотиците, а според защитата му страда и от параноидна шизофрения. Въпреки това вчера съдът го остави за постоянно в ареста.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
839 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
А нещо за лиценза за охрана..

2020.02.17 | 00:23

3

Издаден от МВР на зета на Митьо очите?Съпруг на дъщерята която е подсъдима с баща си за куп престъпления. Как така бандити ще охраняват обекти?

Хаха

2020.02.16 | 21:15

2

Спонтанно се прави само аборт

гост

2020.02.16 | 20:32

1

мутренски приказки

Добави коментар

Водещи новини