Полицаи задържаха мъж с наркотици след преследване

Булфото
share

42-годишен е задържан с наркотици след преследване от силистренски антимафиоти, съобщиха от пресцентъра на МВР. За да избегне проверката, мъжът направил опит да прегази полицай.

42-годишният Г.А., в чийто дом преди броени дни бе открита домашна оранжерия за канабис и бяха иззети големи количества от наркорастението, бе задържан вчера при операция на служители от сектор „Борба с организираната престъпност” – Силистра.

Действайки по сигнал за наркоразпространение, вчера около обяд в с. Сребърна служители на спецзвеното забелязали автомобила на заподозрения и подали знак за спиране. Същевременно бил изграден и предварително планиран контролно-пропускателен пункт. Без да изпълни полицейското разпореждане, мъжът излязъл от платното и с висока скорост потеглил в посока Русе. За да избегне проверката, той направил опит да прегази един от полицейските служители. Незабавно започнало преследване, в което участвали служители на сектор БОП и РУ „Полиция”-Силистра. Минути по-късно заподозреният бил задържан в района на с. Гарван, като преди това той няколко пъти изхвърлял малки пакети през прозореца на автомобила си.

След задържането на Г.А. са намерени и иззети пакети с канабис и амфетамини. Днес в района, където е забелязан мъжът да изхвърля пакетите, е организирано претърсване. Г.А. е задържан за 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство.

На 23 февруари т.г. в неговия дом в село Гарван бе открита съвременно оборудвана домашна оранжерия за канабис с 235 млади растения в различен стадий на растеж, както и 100 кг сушена листна маса.

Водещи новини

Още новини