Разбиха канал за пренос на течно екстази

  • 12 март 2012 12:42

  • 1817
  • 0
Разбиха канал за пренос на течно екстази
©

62 литра наркотични вeщества GBL или т.нар. „течно екстази” са задържани при специализирана операция, проведена от служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване”, сектор „Наркотици” при Митница Аерогара София.

Операцията е започнала на 7 март тази година, след като митничарите задържат 10 пратки с тегло 5.5 литра наркотично вещество GBL, посочват от пресцентъра на Агенция „Митници”. Наркотичното вещество е задържано при опит да бъде изнесено с камион за Германия. При проведените оперативно-издивателни мероприятия е установено, че пратките се поръчват по интернет от сайт, базиран в България, собственост на фирма, която търгува с почистващи препарати.

Веществата са рекламирани като почистващи вещества в сайта, който е изцяло насочен към немско- и английскоговорящи клиенти. След като е образувано досъдебно производство и случая е докладван на СГП, митническите разузнавачи са започнали наблюдение на собственика на фирмата и няколко адреса. На 9 март собственикът на фирмата е задържан при предаването на 3 други пратки за износ в експресна куриерска компания. Незабавно са предприети действия по претърсване на две помещения, собственост на фирмата, продаваща наркотични вещества чрез интернет и на единия адрес в апартамент в София е установено наличие на домашен тип лаборатория за бутилиране и пакетиране на течната дрога. В помещението са открити 55 литра GBL, празни пластмасови бутилки, етикети и компютър с кореспонденция, обвързващи лицето пряко с дейността по производство и международен трафик на наркотични вещества .

По предварителна информация този канал е работил близо осем месеца, а от задържаните от митническите служители при тази операция общо 62 литра са щели да бъдат произведени близо един милион дози GBL.

Операцията е проведена съвместно със служители на отдел „Наркотици” на ГДБОП, Немската криминална митническа служба /ZKA/ както и DEA – България. Това е третият международен канал за трафик на наркотици, разбит от служителите на сектор „Наркотици” при Митница Аерогара София само за последния месец.

Последвайте канала на

1817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини