Фирма "Атлас" на Алексей Петров охранявала Първанов (видео)

share

Фирма на Алексей Петров охраняваше Георги Първанов по време на кампанията му за президент и по времето, когато беше председател на БСП. Това заяви в предаването Бодилник по ТВ 7 Пламен Устинов.

Става въпрос за фирма "Атлас". Тя охраняваше и Симеон Сакскобургготски преди да стане министър-председател. Впоследствие "Ипон" замести "Алфа секюрити" и "Атлас", заради скандал. Служители на двете фирми откраднали пистолет на служител на НСО. Покрай тези разправии Симеон Сакскобургготски се отказа от техните услуги и привлече фирмата на Бойко Борисов "Ипон".

Връзката между Никола Филчев и Трактора е много тясна. Синът на Филчев тренираше на басейна „Спартак“ – карате и плуваше в басейните. Те винаги са били заедно, аз съм свидетел на десетки срещи на Златния телец. На тях бяха и охраната на Филчев от НСО, разказа Устинов. Алексей Петров искаше да бъде отвлечен някой близък до боса на „Литекс“, за да може Гриша Ганчев да се откаже от бизнес начинанията си за строеж на завод за автомобили край Ловеч. Това ми го каза Алексей Петров, заяви Устинов. Предполагам, че Наглите са изпълнили поръчката за отвличането на Ангел Бончев. Аз го търсих да го предупредя, но не го открих, каза Устинов.

Предполагам, че човекът, който е общувал с бизнесмена Киро Киров по време на отвличането му е дошъл от Израел. Киро Киров съобщи по ТВ7, че по времето, когато е бил в плен един от похитителите му е казал „Синът ти не те слуша, а моят ме слуша. Заради теб минах 2000 километра“, казал похитителят.

 

Водещи новини

Още новини