Закопчаха Големия Ягуар за грабеж, дирят Малкия

share

Столични криминалисти разкриха грабеж на 30 000 лева, извършен от двама братя-рецидивисти, съобщиха от СДВР.

Единият от тях – „Големият ягуар” е задържан в следствения арест за 72 часа, а другият е обявен за общодържавно издирване. След тримесечна упорита работа криминалисти от сектор „Грабежи” в столичната дирекция стигнаха до авторите на тежкото престъпление, извършено през нощта на 27-ми октомври миналата година.

Тогава софиянец съобщил в полицията, че пред дома си на ул. „Св.Теодосий Търновски” в кв. „Лозенец” бил нападнат от двама непознати, облечени в черни суичъри с качулки, които му нанесли побой и отмъкнали черна кожена чантичка с 10 000 евро, 10 000 лева, мобилен телефон „Нокиа 6700”, документи и ключове от автомобил.

След сигнала в полицията криминалисти започнали незабавно работа по случая. В хода на разследването полицаите стигнали до извършителите на тежкото престъпление – двамата братя с прякори „Големият ягуар” и „Малкият ягуар”.

В петък служителите на реда заловили 31-годишния М.М. в апартамент в жилищния квартал „Връбница”, където се намирал без адресна регистрация. 27-годишният му брат П.М., който живеел в кв. „Банишора”, се укрива и в момента се издирва от полицията. И двамата братя са с богато криминално досие – регистрирани многократно за грабежи, кражби, осъждани.

При обиска на М.М. полицаите иззели мъжката чантичка, обект на грабежа. Иззет е и мобилният телефон, който извършителите на престъплението успели да пласират в заложна къща в центъра на столицата. М.М. бил задържан в Четвърто районно управление. Материалите по случая са докладвани на Софийска градска прокуратура и още същия ден мъжът бил привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 199 ал.1 т.1 във връзка чл. 198 от НК и оставен в следствения арест за 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” пред Софийски градски съд.

Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на двамата братя.

Водещи новини

Още новини