Проверяват зоопарка в Ловеч

  • 06 август 2014 14:12

  • 1046
  • 1
Проверяват зоопарка в Ловеч
©

За изясняване на ситуацията с избягалия ягуар Министерство на околната среда и водите /МОСВ/ ще извърши проверка на зоопарка в Ловеч. Това съобщиха от МОСВ. Съществува възможност за упояване на животното, без да бъде убивано, но докато не бъде извършена проверка, МОСВ не може да се ангажира с оценка дали предприетите действия са адекватни, коментираха от екоминистерството, ангажирайки се да съобщят своевременно резултатите от проверката.

Директният контрол върху дейността на зоопарковете се извършва от съответните общини, тъй като в България всички по-големи зоопаркове са общинска собственост, както и от Регионалните инспекции по околна среда и води. Съгласно Закона за биологично
разнообразие, всяка зоологическа градина трябва да предприеме необходимите мерки за предотвратяване бягството на животни, коментираха от МОСВ.

Към момента в страната ни има 20 действащи зоопарка, като два от тях са затворени, пет са лицензирани - Добрич, Пазарджик, Плевен, Кнежа, Димитровград, а останалите са в процес на повторно лицензиране или подготовка на документи за лицензиране.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1046 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.06 | 16:23

1
Кнежа и зоопарк? Гугутки ли отглеждат там? Котка за да гледам отделям поне 50лв./месец. Това не е само храна, а грижи, консумативи, ваксини, обезпаратизяване... Та как в Кнежа ще отглеждат екзотични животни? Зоопарковете трябва да са само в големи общини, за да не страдат хайванчетата.

Добави коментар

Водещи новини