Закопчаха четирима опитали да продадат 160 кг ламарина

share

Трима мъже и една жена са задържани в Ботевград при опит да пласират 160 кг крадена ламарина, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера около 14.00 часа униформените извършили проверка на пункт за вторични суровини в града. Там те заварили Т.Х. на 21 години, Б.Н. на 28 години, П.С. на 29 години и съучастничката им Д.С.на 38 години, които тъкмо предавали 24 платна ламарина. Установено е, че час преди това групата е откраднала платната от сграда в двора на бившия завод “Пластхим” в града Б.Н., П.С. и дамата са криминално проявени групата. Четиримата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка. Продължава работата по пълното документиране на престъпната им дейност.

Други трима мъже са задържани в бившето военно поделение на Сливница. Те били засечени от криминалисти на местното районно полицейско управление, докато опитвали да натоварят и да изнесат оттам 10 гофрирани ламарини. Х.Т. на 27 години, Б.К. 21 години и криминално проявеният Д.К. на 21 години са задържани в полицейския арест, а по случая е образувано досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини