Едвин Сугарев: Притиснаха Борис Велчев да не арестува Филчев

share

Получих уверение, че Борис Велчев ще арестува бившия главен прокурор Никола Филчев. Това заяви в предаването Бодилник по ТВ7 поетът Едвин Сугарев. Срещата между двамата се е провела, когато Алексей Петров беше арестуван.

Борис Велчев заяви, че Алексей Петров няма да бъде пуснат под гаранция и ако това се случи ще подаде оставка, разказа Сугарев и допълни – очевидно той се отказа, след като Алексей Петров излезе от ареста. Сугарев е дал на обвинител номер 1 и жалбата на Димитринка Кавалджиева за начина, по който е разпитвана в следствието, където става въпрос за интимните отношения между Никола Филчев и убитата ямболска адвокатка Надежда Георгиева. Именно Сугарев посочва Никола Филчев като човек, който пряко е замесен в убийството. Някой разубеди Борис Велчев да арестува Никола Филчев, предполага Сугарев, но на въпрос кой е той, поетът каза че няма представа.

В медиите се появиха съобщения, които цитират външният министър на Либия, който твърди, че никакъв български самолет не е кацал в Либия, в който се твърди, че е бил Никола Филчев по време на убийството на Надежда Георгиева. Преди да бъде убита ямболската адвокатка Надежда Георгиева е казала, че държи Филчев за топките и това се съдържа в кориците на делото, заяви Сугарев. Кръвта на прокурора Никола Колев, който също беше убит е по ръцете на Никола Филчев. За него отдавна се знае, че страда от сериозни психически отклонения, заяви Сугарев. Филчев демонстрира инфантилно поведение към съда. Всички жертви на изнудване на Алексей Петров – Георги Петракиев и Валентин Шотев са подавали жалби включително и до самият министър-председател по това време Иван Костов. В резултат на това са заведени дела срещу тях заради жалбите, твърди Сугарев.

Водещи новини

Още новини