Полицията крие задържания за убийството на Станислав

share

От видинската полиция отказват да съобщят името на задържания за убийството на 11-годишния Станислав от село Лагошевци. Днес преди обяд вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че по случая има арестуван.

Станислав Мирчов изчезна на 4 януари и бе открит мъртъв на 21 януари след неколкодневно претърсване на всички необитаеми къщи и местности в землището на селото. Детето е удушено, обяви съдебният лекар д-р Анка Иванова. Имало и следи от  сексуално посегателство, но категорични данни нямало. Това щяла да установи ДНК експертиза.

Разкриването на престъплението премина през различни версии. Една от тях бе, че на детето е посегнал близък човек. Затова през детектора на лъжата преминаха бащата Веселин, майката Христина, кметският наместник Тихомир Тошев, 80-годишният Петър Стефанов, на когото детето занесло храна.

По непотвърдена информация задържаният е чужденец, пише "Стандарт Нюз". Името му обаче не се съобщава. В селото живеят двама чужденци. Единият – постоянно, а другият – отвреме на време. Вторият е бил в селото в дните около изчезването на Станислав. От полицията не издават дали арестуваният е живеещият постоянно в Лагошевци или някой друг е заподозреният убиец.

Във вторник  момчето бе погребано в селското гробище. Полиция пазеше събралите се, полицейски автомобили имаше и пред къщата на единия от чужденците.

Водещи новини

Още новини