Станислав е бил убит, търсят от кого

  • 23 януари 2012 20:08

  • 6001
  • 2
Станислав е бил убит, търсят от кого
©

Видинската окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийството на 12-годишния Станислав, съобщи говорителят Владислав Влашев.

Момчето изчезна на 4 януари, а тялото му бе намерено в събота. Съдебномедицинската експертиза още не е готова, но събраните към момента данни насочвали към версията за насилствена смърт . Делото е за умишлено убийство. Вероятността детето да е починало от падане е минимална.

"Всички чакаме експертизата, но тя е затруднена заради уврежданията по трупа от животни. Трябва да стане готово химическото изследване на тъканни проби от тялото на детето, което ще потвърди връзката между телесните повреди и настъпването на смъртта", поясниха запознати, пише "24 часа".

Експертизата се извършва от единствения във Видин съдебен лекар д-р Анка Иванова. Въпреки че е пенсионер, тя се е съгласила да я направи. Вторият вариант бил да се търси патоанатом от друга област. Имало обаче случаи, при които ангажирани от други градове съдебни лекари бавели елементарни експертизи по цяла година. Така Влашев отхвърли съмненията, че данните от аутопсията се бавят умишлено.

Според неофициална информация местните криминалисти са поискали помощ от Института по психология в София. Вероятно отново ще има разпити пред детектора на лъжата на хора, които на този етап ще бъдат разпитвани като свидетели, но са под подозрение. Разследващите работят с всички, които биха могли да бъдат потенциални извършители. Семейството, което многократно сменяше версиите си, е сред заподозрените.

Въпреки че веднъж е минал през полиграфа, все още не са свалени съмненията от бащата на Станко Веселин Мирчов, твърдят полицейски източници. Усилено се проверява версията, че детето е убито в дома му и след това тялото е пренесено и хвърлено в местността Диловец. Въпреки че къщата на семейството е в другия край на селото, пътят минава през необитавани махали и на практика било напълно възможно тялото да бъде пренесено, без никой да види.

През 1974 г. Веселин блъснал с кола пешеходка на тесен мост в с.Арчар и тя починала по-късно. Това е единственото му престъпление.

Тялото на Станко все още е в моргата и ще бъде предадено за погребение едва след като бъде изготвена съдебномедицинската експертиза. Организацията и разноските по погребението ще поеме от община Димово.

В същото време от отдела за закрила на детето съобщиха, че ще наблюдават отблизо другите две малки деца в семейството - Николай и Роберт. Към момента нямало основания те да бъдат взети от семейството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6001 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бг= сащ

2012.01.24 | 22:36

1
останахме си бедни за сравнение с щатите, ама за психопатите и социопатите поне сме ги застигнали!

2012.01.24 | 22:36

2
Сащ не е нищо http://www.vbox7.com/play:d4c904d648 ето какво престaвлява Сащ и зяла Америка.

Добави коментар

Водещи новини