Сръбската полиция арестувала дъщерята на Цветан Василев

Блогът на Цветан Василев
share

Полицията в Сърбия е задържала за кратко дъщерята на Цветан Василев - Радосвета, пише самата тя в личния си блог. Съдът в Белград я е освободил, защото не е бил убеден в нейната вина според данните на българската прокуратура.

"Наскоро посетих родителите си в Сърбия по повод рождения ден на баща ми…Когато отидох да се регистрирам в сръбската полиция, тъй като по закон всеки чужденец, който е на сръбска територия повече от един ден, трябва да се регистрира, служителите в полицейското управление любезно ми обясниха, че трябва да ме арестуват, защото България ми е издала "Червена бюлетина" на Интерпол", пише Радосвета Василева.

"Същата вечер сръбският съд изслуша внимателно аргументите ми и ме пусна да си тръгна след заседанието с мярка за неотклонение", допълва тя.

По нейните думи "това е история за брутална злоупотреба с право и безпардонното погазване на човешки права от корумпирани български държавни чиновници." "Това е потресаващ разказ от първо лице за това как българската прокуратура може да Ви издаде "Червена бюлетина" на Интерпол още преди да Ви е призовала (в случая даже нередовно) и преди да Ви е повдигнала скалъпено абсурдно обвинение! Да, толкова са арогантни, отмъстителни и примитивни", посочва още тя.

Василева заявява, че баща й е бил един от най-големите данъкоплатци в страната и искрено подпомагал различни каузи и благотворителни инициативи.

Радосвета Василева се издирва от българските власти по обвинение за пране на пари.

Вчера Софийският градски съд отхвърли жалбата й срещу разпореждането на прокуратурата за задържане за 72 часа.

В решението е записано, че жалбата на Василева е преждевременно подадена и няма как да бъде разгледана по същество. Дъщерята на банкера можела да се обърне към съда чак след като бъде задържана.

Водещи новини

Още новини