Спипаха 17 - годишен, обирал ученици

share

Задържан е 17-годишен, ограбвал ученици в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 18:25 часа вчера в оперативната дежурна част на ОДМВР-Шумен е получен сигнал от център 112, че в Основно училище „Димитър Благоев” в град Шумен е задържан младеж, който причаквал момчета от училището и им вземал суми от около 1 лев и други вещи. На място е изпратен полицейски екип.

В хода на първоначалните мероприятия е изяснено, че две момчета на 13 и 14 години се оплакали на родителите си, че младеж, който се представял с прякор пред тях ги пресрещал и им вземал дребни суми пари и други вещи. Снощи бащите на двете деца отишли да ги посрещнат. На излизане от училището те забелязали в двора младежа, който им вземал парите.

Същата вечер той носел на главата си кърпа, която бил отнел от едното дете. Пред полицейските служители 13-годишното момче обяснило, че в края на декември 2011 г. по обяд, вървейки, по ул. “Неофит Бозвели” в град Шумен бил пресрещнат от младежа, който му взел кърпата и парична сума от около 1 лев. Извършителят на деянието бил в компания на други лица и затова момчето не му оказало съпротива.

Снети са обяснения и от 14-годишно момче, от което също били отнети парични средства. Детето заявило, че връщайки се от закусвалня, която се намира в близост до училището бил застигнат от същия младеж и му били взети парични средства в размер около 1 лев. Двете деца обяснили, че от други лица са получавали съобщения, че младежът е отправял закани, че ако не му дават пари ще им нанесе побой.

Младежът е отведен в Районно управление “Полиция” – Шумен. Установена е самоличността му. Това е 17-годишен младеж от град Шумен, познат на полицията. На основание чл .63, ал1., т.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа.

Водещи новини

Още новини