Взрив в центъра на Панагюрище, ранени са двама души (обновена)

Булфото (архив)
share

Двама работници са пострадали при взрив в центъра на Панагюрище, съобщиха от полицията в Пазарджик.

Рано тази сутрин е получен сигнал на телефона за спешни повиквания-112 в РУ-Панагюрище, че е имало силен взрив в центъра на града. Незабавно към мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и "Спешна помощ". Установено е, че работници от общинското дружество за чистота в Панагюрище са предприели дейности по почистване и дезинфекция на фонтана пред сградата на общинската администрация.

За целта са използвали химическо вещество, което е реагирало с водата и по неизвестна причина е последвал взрив. Пострадали са двама работници, те са транспортирани до болницата в Панагюрище, а от там ще бъдат пренасочени в Клиниката по изгаряния при УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив. На мястото се извършва оглед, образувано е полицейско производство. Всички събрани до момента данни сочат за трудова злополука.

Единият от работниците, пострадали от взрива във фонтан в Панагюрище, е бил с цигара в устата по време на манипулацията, съобщи „24 часа”. Най-вероятно тя е причинила инцидента. Двамата разбъркали химикала и тръгнали да го изсипват във водите на фонтана. От съприкосновението му с водата се образували взривоопасни пари. При съприкосновението им с цигарата последвал страхотен взрив.

Работникът, който пушел, е по-тежко ранен с изгаряния по лицето и ръцете, докато пораженията по другия не са толкова тежки, съобщи директорът на областната противопожарна служба комисар Иван Панайотов. Той обясни, че взривът е възникнал заради високата концентрация на дезинфектанта. Той е бил с над 15 милилитра концентрация, защото преди използването му не е бил разреден, каквито са инструкциите за ползване.
 
 

Водещи новини

Още новини